dissabte, 13 de desembre del 2014

JOAN BARRIL







Malauradament aquesta matinada ens ha deixat en Joan Barril, escriptor, periodista i editor que formava part del jurat en la categoria en català del Microconcurs de La Microbiblioteca d'enguany.

Desde l'Ajuntament i la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès donem el condol i enviem molts ànims a família i amics.


Joan Barril i Cuixart va dedicar tota la seva vida al món de la comunicació i la literatura. Guanyador de prestigiosos premis de literatura juvenil i novel·la (Pere Quart, Crítica Serra d'Or, Ramon Llull, Sant Joan, ...), va dirigir mítics programes de ràdio com la R-Pública a l'extinta COM Ràdio i actualment El Cafè de la República a Catalunya Ràdio. 
Articulista als diaris El País, La Vanguàrdia i El Periódico de Catalunya, també va dirigir el programa literari Qwerty a BTV i el trencador programa de literatura visual L'Illa del Tresor al Canal 33 de Televisió de Catalunya conjuntament amb Joan Ollé.
Cofundador de l'editorial Barril&Barral s'autodefinia com un escriptor al qui no li agradava gaire la ficció i com un "temporer de la ràdio".

Amant del conte, al fons de La Microbiblioteca comptem amb els seus llibres 100 contes morals i 201 contes corrents (Ara Llibres, 2008 i 2009).













Esta madrugada nos ha dejado Joan Barril, escritor, periodista y editor que formaba parte del jurado en la categoría en catalán del Microconcurso de La Microbiblioteca de esta edición 2014-2015.

Desde el Ayuntamiento y la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès damos el pésame y enviamos muchos ánimos a familia y amigos.


Joan Barril i Cuixart dedicó toda su vida al mundo de la comunicación y la literatura. Ganador de prestigiosos premios de literatura juvenil y novela (Pere Quart, Crítica Serra d'Or, Ramon Llull, Sant Joan, ...), dirigió conocidos programas de radio como la R-Pública en la extinta COM Ràdio y actualmente El Cafè de la República en Catalunya Ràdio. 
Articulista en los periódicos El PaísLa Vanguàrdia y El Periódico de Catalunya, también dirigió el programa literario Qwerty en Barcelona Televisió y el rompedor programa de literatura visual "L'Illa del Tresor" en el Canal 33 de Televisió de Catalunya conjuntamente con Joan Ollé.
Cofundador de la editorial Barril&Barral se autodefinía como un escritor al que no le gustaba mucho la ficción y como un "temporero de la radio".


Amante del cuento, en el fondo de La Microbiblioteca contamos con sus libros "100 contes morals" y "201 contes corrents" (Ara Llibres, 2008 y 2009).