dimarts, 27 d’octubre del 2015

DEDICATA, NON FACTA






99 contes intangibles de la millor tradició caldersiana del sabadellenc David Vila que passen a augmentar el fons especialitzat de La Microbiblioteca, llibre que recentment ja ha arribat a la tercera edició.


Moltes gràcies!





*David Vila i Ros.


David Vila i Ros (Sabadell, 1977) és dinamitzador lingüístic, economista i imparteix tallers i conferències per fomentar l'ús social del català. Ha estat president  de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i és vicepresident de Tallers per la Llengua i d'Òmnium Cultural Sabadell.
Autor de diversos llibres, ha publicat els assajos Català a la carta (Setzevents, 2012) i I si parlem amb el veí del segon?: La independència explicada als indecisos (La Puigvertina, 2013. Il·lustracions de Toni) entre d'altres, i dels reculls de contes i microrelats Ni ase ni bèstia (La Busca, 2010) i Verba , non facta. 99 contes intangibles (Voliana Edicions, 2014).

Podeu llegir-lo al blog Malgrat la boira.







Ni ase ni bèstia

L'escriptor entra a la sala. Li donen la benvinguda al club de lectura i agraeix que l'hagin convidat a parlar del seu llibre. Els assistents comenten, pregunten, escolten. Sí, són històries amb un toc fantàstic, però estan basades en fets reals. Cada dos per tres arriba algú altre. La sala es va omplint. Quan les cadires són plenes, la gent seu a les taules. Quan les taules són plenes, els assistents s'amunteguen els uns sobre els altres. Ja no hi cap ningú més. Una dona esternuda. Un esternut. Dos esternuts. Tres esternuts. Quan arriba al vuitantè esternut, s'alça del lloc i comença a volar per la sala. Aprofita per canviar la bombeta fosa! -li demanen. L'escriptor somia. S'acaba la tertúlia. La dona voladora ja no esternuda. La sala comença a buidar-se. M'ha agradat -comenta una de les assistents- però històries tan surrealistes com les del llibre no poden ser veritat.

David Vila i Ros








99 cuentos intangibles de la mejor tradición caldersiana del sabadellense David Vila que pasan a aumentar el fondo especializado de La Microbiblioteca, libro que recientmente ya ha llegado a su tercera edición.


¡Muchas gracias!






*David Vila i Ros.



David Vila i Ros (Sabadell, 1977) es dinamizador lingüístico, economista e imparte talleres y conferencias para fomentar el uso social del catalán. Ha sido presidente de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) y es vicepresidente de Tallers per la Llengua y de Òmnium Cultural Sabadell.
Autor de diversos libros, ha publicado los ensayos "Català a la carta" (Setzevents, 2012) y "I si parlem amb el veí del segon?: La independència explicada als indecisos" (La Puigvertina, 2013. Ilustraciones de Toni) entre otros, y los conjuntos de cuentos y microrrelatos "Ni ase ni bèstia" (La Busca, 2010) y "Verba , non facta. 99 contes intangibles" (Voliana Edicions, 2014).

Podéis leerlo en el blog Malgrat la boira.








Alea jacta est

Juli Cèsar contempla el Rubicó, conscient que el pas que és a punt de fer canviarà el curs de la Història. Fitant l'horitzó, pensa en l'imperi que vol bastir, en els pobles que sotmetrà, en el poder inqüestionable. Però aleshores li sona el mòbil. És el manyà, que ja ha solucionat el problema amb l'aixeta del bany i li demana si pot passar a pagar. Contrariat, ordena la retirada de tropes. La Història pot esperar.

David Vila i Ros


Alea jacta est

Julio César contempla el Rubicón, consciente que el paso que está a punto de realizar cambiará el curso de la Historia. Oteando el horizonte, piensa en el imperio que quiere construir, en los pueblos que someterá, en el poder incuestionable. Pero entonces le suena el móvil. Es el lampista, que ya ha solucionado el problema con el grifo del baño y le pide si puede pasar a pagar. Contrariado, ordena la retirada de tropas. La Historia puede esperar.

David Vila i Ros
(Traducción del catalán de A. Guri)




Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliogràfica

Signatura                N Vil
Classificació           833.4"20"
Autor                       Vila i Ros, David
Títol                        Verba, non facta : 99 contes intangibles
Publicació               Argentona : Voliana, 2014
Descripció física     127 p. ; 21 cm
Col·lecció                Voliac ; 16
ISBN / ISSN            9788494287626