dilluns, 21 de març del 2016

DEDEDEDICATÒRIA VENTRÍLOQUA








Escrit, entre els anys 1996 i 2003, en clau de passatemps i format de microrelats El ventríloc tartamut és fruit de la necessitat de fer de la ironia una arma de distensió moral i física.

En acabar de llegir El ventríloc tartamut, els lectors perspicaços s'adonaran que no apareix en tot el llibre cap ventríloc; tampoc no hi trobaran un tartamut, cap ni un.
Per descobrir el perquè us caldrà llegir també el pròleg de Jordi Masó Rahola.

L'exemplar dedicat, amb les il·lustracions de Ricard Moseguí, el trobareu a les estanteries de La Microbiblioteca.
Moltes gràcies!







*Josep-Ramon Bach.



Josep-Ramon Bach i Núñez (Sabadell, 1946) és poeta, narrador i dramaturg.
Ha publicat una vintena de llibres de poesia i prosa poètica, entre ells De rems i hores (Curial, 1975), Trànsfuga de la llum (Edicions del Mall, 1985), L'Ocell imperfecte (Columna, 1996. Premi Crítica Serra d'Or), El laberint de Filomena (Proa, 2010. Premi de Poesia de Cadaqués a Rosa Leveroni), Caïm (Tres i Quatre, 2015) i acaba de guanyar recentment el Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia per l'obra Secreta Dàlia.

També ha escrit i publicat teatre, Diàlegs morals sobre la felicitat (Edicions 62, 2008. Premi Recull-Josep Atmetller de teatre), La dama de cors se'n va de copes (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2009. Premi Calldetenes Lluís Solà i Sala de teatre), entre d'altres; narrativa i narrativa per a infants: Kosambi, el narrador (Proa, 2006), com a exemple, i el llibre de microrelats El ventríloc tartamut (Témenos, 2015) entre moltes altres obres, així com traduccions i edicions de bibliòfil.







L'orgull de la família

El van cridar de la serralleria Valldaura, on havia treballat de comptable tota la vida, perquè aclarís davant la policia judicial les irregularitats d'una partida antiga de diners no pressupostats.
-Adéu Joan, fins després! -va acomiadar-se del seu marit, a la porta de casa, la Sra. Malcontent-. -Ho veus? -va advertir a una amiga que casualment arribava en aquell moment-. Fa dos anys i escaig que va plegar i encara avui el necessiten. Una joia d'home!
-I tant! -va corroborar, amb orgull, la confident.

Josep-Ramon Bach










Escrito, entre los años 1996 y 2003, en clave de pasatiempos y formato de microrrelatos "El ventríloc tartamut" es fruto de la necesidad de hacer de la ironía una arma de distensión moral y física.

Al terminar de leer "El ventríloc tartamut", los lectores perspicaces se darán cuenta que no aparece en todo el libro ningún ventrílocuo; tampoco encontrarán ningún tartamudo, ni uno.
Para descubrir el porqué os será necesario leer también el prólogo de Jordi Masó Rahola.

El ejemplar dedicado, con las ilustraciones de Ricard Moseguí, lo encontraréis en las estanterías de La Microbiblioteca.
¡Muchas gracias!








*Josep-Ramon Bach.



Josep-Ramon Bach i Núñez (Sabadell, 1946) es poeta, narrador y dramaturgo.
Ha publicado una veintena de libros de poesía y prosa poética, entre ellos "De rems i hores" (Curial, 1975), "Trànsfuga de la llum" (Edicions del Mall, 1985), "L'Ocell imperfecte" (Columna, 1996. Premio Crítica Serra d'Or), "El laberint de Filomena" (Proa, 2010. Premio de Poesía de Cadaqués a Rosa Leveroni), Caïm (Tres i Quatre, 2015) y acaba de ganar recientmente el Premio Vicent Andrés Estellés de Poesía por la obra "Secreta Dàlia".

También ha escrito y publicado teatro, "Diàlegs morals sobre la felicitat" (Edicions 62, 2008. Premio Recull-Josep Atmetller de teatro), "La dama de cors se'n va de copes" (Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2009. Premio Calldetenes Lluís Solà i Sala de teatro), entre otros; narrativa y narrativa infantil: Kosambi, el narrador (Proa, 2006), como ejemplo, y el libro de microrrelatos "El ventríloc tartamut" (Témenos, 2015) entre muchas otras obras, como también traducciones y ediciones de bibliófilo.






*Parella de milicians republicans / Pareja de milicianos republicanos
de Robert Capa, 1936 (Còpia pòstuma de 1998).



La moral dels perdedors

Derrotats per les tropes insurrectes, els dos amants van creuar de nit la frontera. Van abandonar, tal vegada per sempre, la família, els ideals i les pertinences.
Presoners en un camp de concentració al sud de França, ella va parir una nena que, de mutu acord, li van posar el nom de Victòria.

Josep-Ramon Bach




La moral de los perdedores

Derrotados por las tropas insurrectas, los dos amantes cruzaron de noche la frontera. Abandonaron, tal vez para siempre, la familia, los ideales y las pertenencias.
Prisioneros en un campo de concentración al sur de Francia, ella parió una niña que, de mutuo acuerdo, le pusieron el nombre de Victoria.

Josep-Ramon Bach
(Traducción del catalán de A. Guri)






Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                N Bac
Classificació           833.4"19"
Autor                       Bach, Josep-Ramon
Títol                        El Ventríloc tartamut : (allegro vivace) 
                                / Josep-Ramon Bach ; 
                                pròleg de Jordi Masó Rahola ; 
                                il·lustracions de Ricard Moseguí
Publicació               Barcelona : Témenos, 2015
Descripció física     168 p. : il. ; 20 cm
Col·lecció                Argumenta (Témenos) ; 17
ISBN / ISSN            9788494419249