dijous, 13 d’abril del 2017

GUANYADORS DE MARÇ / GANADORES DE MARZO (VI EDICIÓ / EDICIÓN)












Els microrelats guanyadors de la convocatòria del mes de març de la VI edició del Microconcurs són:



Los microrrelatos ganadores de la convocatoria del mes de marzo de la VI edición del Microconcurso son:







CATEGORIA EN CATALÀ:






Gran robatori, el musical

No m’han agradat mai els musicals. Especialment, des d’aquella tarda en què havíem entrat a robar el banc del centre de la ciutat. Ens pensàvem que ho teníem tot calculat: el temps just per encanonar els empleats, agafar els diners de la caixa forta i sortir abans que la policia arribés alertada per alguna alarma secreta. El Pete ens esperava fora amb el cotxe.

Però tot es va tòrcer. Al bell mig del robatori, en el moment més àlgid de l’acció, va començar a sonar música a tot drap. El Joe, un dels meus companys, es va aturar de cop i va començar a cantar. “Joe, què coi fas...?”, vaig cridar, però era massa tard: els altres companys també s’hi van afegir a l’acte. Llavors, els hostatges i els empleats del banc van començar a fer cors mentre iniciaven un ball perfectament sincronitzat.  No em va quedar més remei que afegir-me als passos de claqué durant uns compassos en què no cantaven. Per fer-ho tot més espectacular, muntanyes de bitllets van caure del sostre just al moment en què la policia, també fent una coreografia brillant, entrava per la porta principal i ens detenia mentre no deixàvem de ballar i el públic de platea s’aixecava aplaudint entusiasmat.

Guifré Miquel i Fageda
Barcelona







CATEGORÍA EN CASTELLANO:




Veintisiete ojos

La siguiente etapa del Camino terminaba atravesando el puente de La Maza. Perdí el sendero. Una flecha que indicaba una dirección incorrecta me hizo dar un largo rodeo que terminó con mis pocas fuerzas. Llegué a un caserón con cierta pinta de abandono. Llamé con timidez a la puerta. Una mujeruca escuálida me abrió y, sin tiempo a preguntarle por la dirección correcta a seguir, me agarró de la manga y tiró de mí hacia adentro. Veintisiete ojos me miraron desde la oscuridad. Catorce bocas hambrientas. El que más terror me produjo fue el tuerto.

Rosa Martínez Famelgo
Valladolid