dissabte, 7 d’abril del 2018

NOVETATS A LA MICROBIBLIOTECA / NOVEDADES EN LA MICROBIBLIOTECA (108)







Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                N Mag
Classificació           834B.4"20"
Autor                      Magnus, Ariel
Títol                        Seré breve : (cien cuentos escuetos) / Ariel Magnus
Publicació               Buenos Aires : Interzona, 2016
Descripció física     139 p. ; 18 cm
ISBN / ISSN           9789871920204
Matèria                   Microrelats







Literatura y neurosis

Los talleres literarios, que ya pasan por ser un invento argentino, como el psicoanálisis, llegaron a ser tantos que se impuso la necesidad, que tiene cara de negocio, de crear talleres sobre cómo darlos (Enseñamos a enseñar lo inenseñable, era el lema de uno). Como analistas analizados, los profesores de creatividad empezaron a organizar simposios y editar revistas y fundar instituciones sobre tallerismo, hasta que ya no quedó entre ellos un solo aspirante a escritor, ni siquiera entre los que oficiaban de alumnos. Entretanto la literatura, esa neurosis estilizada, siguió transtornando alegremente el espíritu de los intratables.

Ariel Magnus







Fitxa bibliogràfica / Ficha bibliográfica

Signatura                N Val
Classificació           833.4"19"
Autor                      Vallbona, Rafael
Títol                        Sabates italianes : clips / Rafael Vallbona
Publicació               Vic : Eumo, 1987
Descripció física     118 p. ; 20 cm
Col·lecció               Narratives (Eumo) ; 1
ISBN / ISSN           8476021534








Let's dance

Ballem?, li va preguntar a la seva nòvia; i ella es va aixecar de la cadira de tisora, es va deixar agafar per la cintura i van començar tots dos a fer voltes per la pista de l'envelat, al ritme del vals d'Strauss que interpretava l'orquestra que l'ajuntament havia contractat aquell any per la Festa Major.
Tots dos eren bons balladors i els agradava sortir al mig de la pista, i deixar palplantades les altres parelles que, després del tema, aplaudien no sense una mica d'enveja. Però era Festa Major, i durant aquells dies semblava que tots els ciutadans d'H. es deixaven els seus petits odis i manies a la roba de treball que feien servir cada dia per anar al tros o a la fàbrica.
Aquell dia van ballar molt bé, com sempre, i al final els van aplaudir fins i tot els que estaven descansant a les llotges o a les cadires de pista.
Per això, quan aquella nit cap dels dos no va anar a dormir a casa seva, ni a la nit següent tampoc, i els va començar a buscar la guàrdia civil, i finalment els van trobar tots dos estossinats en un marge de la carretera, el sergent no sabia per on començar a investigar.

Rafael Vallbona