dimarts, 16 d’abril del 2024

PECCATA DEDICATORIA DIMINUTA

 






Moltíssimes gràcies a Raquel Lozano per l'exemplar i la dedicatòria del seu llibre Peccata diminuta.







*Raquel Lozano Calleja.


La palentina Raquel Lozano Calleja és escriptora, guionista i productora de curtmetratges amb temàtica social, educadora i Tècnica en animació sociocultural, amb una dilatada experiència en gestió i producció de projectes culturals.

Escriptora amb més de 20 premis nacionales i internacionals, ha publicat Pecados poco originales (Piediciones, 2017) i Peccata diminuta (Ediciones Nisio, 2021), ambdós de microrelats.

 

Des de fa quinze anys les seves lletres estan centrades principalment en el microrelat, un gènere del que presumeix ser-ne ferma defensora. Imparteix xerrades i tallers d'escriptura creativa en diferents biblioteques de la capital i província de Palencia i en les seves classes difon aquest génere i tracta d'encomanar la seva passió per ell. Des de fa tres anys dirigeix el Club de Escritura de la Biblioteca Pública de Palencia on també realitzen publicacions col·lectives de microrelats.








Rayas azules sobre fondo gris

La muerte se ha olvidado de nosotros y también de las ratas, que nos despiertan con su corretear entre las mantas, o el afilar de sus dientes en la madera de las literas.

También ellas pasan frío aquí dicen los que ya han sobrevivido otras nevadas en este infierno, y lo dicen con esa quietud lacerante que se filtra entre los huesos, allí donde alguna vez tuvimos carne.

Hoy se ha colado por la alambrada una mariposa. Sus colores rojizos destacan sobre el gris, sus alas me trasladan a otros momentos. Creo incluso que he llorado; pero su cuerpecillo es insípido. Prefiero las ratas.

Raquel Lozano Calleja










Muchísimas gracias a Raquel Lozano por el ejemplar y la dedicatoria de su libro Peccata diminuta.







*Raquel Lozano Calleja.




La palentina Raquel Lozano Calleja es escritora, guionista y productora de cortometrajes con temática social, educadora y Técnico en animación sociocultural, con una dilatada experiencia en gestión y producción de proyectos culturales.

Escritora con más de 20 premios nacionales e internacionales, ha publicado Pecados poco originales (Piediciones, 2017) y Peccata diminuta (Ediciones Nisio, 2021), ambos de microrrelatos.

 

Desde hace quince años sus letras están centradas principalmente en el microrrelato, un género del que presume ser firme defensora. Imparte charlas y Talleres de escritura creativa en distintas bibliotecas de la capital y provincia de Palencia y en sus clases difunde este género y trata de contagiar su pasión por él. Desde hace tres años dirige el Club de Escritura de la Biblioteca Pública de Palencia donde también realizan publicaciones colectivas de microrrelatos.








Tradiciones

Como cada año en torno a San Martín, y de mano de la primera helada, nos reunimos todos los habitantes del pueblo para la matanza. El señor alcalde realiza un primer corte en el esternón que nos sirve de guía hasta la yugular.
Ya sin sangre, y sin chillidos, lo abrimos en canal. Extraemos las vísceras, lo despiezamos con un hacha y lo envasamos etiquetando cada pedazo.
El año pasado el párroco se quedó un poco duro. Por eso este año hemos votado por el monaguillo. Seguro que estará exquisito.

Raquel Lozano Calleja







Fitxa bibliogràfica

Signatura N Loz
Classificació 834.4"20"
Autora Lozano Calleja, Raquel
Títol Peccata diminuta : microrrelatos / Raquel Lozano Calleja
Edició Primera edición
Publicació [Palencia] : Ediciones Nisio, octubre de 2021
Descripció física 107 pàgines : il·lustracions ; 19 cm
ISBN / ISSN 9788409333868
Matèria Microrelats





divendres, 12 d’abril del 2024

QUIMERA 484: TIRSO PRISCILO VALLECILLOS

 





Dins la secció "Los pescadores de perlas" del número 484 (abril) de la revista Quimera, podem llegir els microrelats inèdits de Tirso Priscilo Vallecillos (Motril, 1972),  professor i assessor de formació, autor de varis poemaros, llibres d'aforismes i infantils, les antologies de relats Libro de cocina tradicional caníbal i Cartografía urbana del deseo i la novel·la El discurso. Té a punt de publicar el llibre Área metropolitana amb l'editorial Baile del Sol, on s'inclouen els microrrelats seleccionats a la revista.

 
Ja hi ha disponible el número de la revista a la Biblioteca Esteve Paluzie







*Tirso Priscilo Vallecillos 
(fotografia d'Eloy Rubio).


Dentro de la sección Los pescadores de perlas del número 484 (abril) de la revista Quimerapodemos leer los microrrelatos inéditos de Tirso Priscilo Vallecillos (Motril, 1972),  profesor y asesor de formación, autor de varios poemarios, libros de aforismos e infantiles, las antologías de relatos Libro de cocina tradicional caníbal y Cartografía urbana del deseo y la novela El discurso. Tiene a punto de publicar el libro Área metropolitana con la editorial Baile del Sol, donde se incluyen los microrelats seleccionados en la revista.


Ya está disponible el número de la revista en la Biblioteca Esteve Paluzie













Sueño infantil

Marta es enfermera. Todas las tardes de cuatro a cinco juega con su primo Jaimito. Le pone inyecciones. Jaimito le hace casas siempre que es arquitecto, claro. Luego suben juntos a merendar. Son y serán inseparables. Hoy Marta busca la vena, tiene el cuerpo lleno de pinchazos: en los ojos, en los brazos, en los pies... Se queda dormida en una de las casas que nunca le llegó a hacer Jaimito, que ahora, por cierto, está en otro barrio.

Tirso Priscilo Vallecillos







Fitxa bibliogràfica

Signatura R 80 Qui
Classificació 80(05)
Títol Quimera : revista de literatura
Publicació Mataró : Ediciones de Intervención Cultural, 1980-
Periodicitat Mensual
Descripció física Il. ; 28 cm
Descripció física N. 1 (nov. 1980)-
ISBN / ISSN 0211-3325
Matèria Literatura Revistes

dimarts, 9 d’abril del 2024

DEDICATÒRIA REPASSADA

 





A l'última Jornada ARC del microrelat en català celebrada a Barberà del Vallès, l'Anna M. Muñoz i en Jaume Macià van complementar l'anterior donatiu del llibre Sentits (2n batx., Ed. Teide, 2023), que inclou 285 nanocontes, amb el llibre de text Pas i repàs: exercicis de llengua (Ed. Teide, 2022), que inclou 25 microrelats entre els seus exercicis (tranquil·litat, tenim el solucionari!).

Què millor que aprendre una llengua mitjançant el microrelat!

Moltíssimes gràcies!

 





*Anna M. Muñoz i Jaume Macià.


Jaume Macià i Guilà, catedràtic de llengua i literatura catalana de secundària i també d'Escola Oficial d’Idiomes. Màster en didàctica de la llengua i la literatura per la UAB. Autor d’articles de recerca lingüística i didàctica en revistes especialitzades, com també d’escrits sobre temes d’actualitat per a la premsa. Ha participat en llibres de recerca didàctica, com La terminologia lingüística en l’ensenyament secundari (Ed. Graó), volum codirigit amb el Dr. Joan Solà (UB). Ha dedicat la major part de la seva vida -com a autor o com a coautor- a elaborar més d’una cinquantena d’obres didàctiques. Es tracta sobretot de llibres de text de llengua catalana per al batxillerat (publicats a les editorials Teide i Barcanova), però també programes informàtics per a l’ensenyament autònom, com Faci’ls fàcils o Reforç de llengua. Com a autor únic, ha escrit alguna obra (com Lliguem mots!), però la majoria les ha signades o bé formant equip amb Anna Maria Muñoz Morata (com Ordit o Sentits), o bé amb ella i algun(s) altre(s) autor(s).

 


 

Anna Maria Muñoz i Morata, professora de llengua i literatura catalanes a l’ensenyament secundari, és llicenciada en Filologia germànica i professora d’alemany a l’Escola Oficial d’Idiomes de Sabadell. Condueix el Club de lectura en alemany de la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell. A part de revisar textos d’altres i de traduir-ne (des de l’alemany, l’anglès, el francès o l’italià), comparteix amb Jaume Macià (i, sovint, amb altres escriptors) l’autoria d’una cinquantena d’obres didàctiques per a l’aprenentatge del català, la majoria a batxillerat.

 








Pistolers de l'espai

La nau espacial Catàfora estava sumida en un eixam dispers de raigs làser que desafiaven, imparables, la ingravidesa. Els dos bàndols de pistolers, els pirates i els soldats, s'ocultaven rere les taules de control, les cadires i parets metàl·liques, tot aguaitant el seu torn per projectar el tret de gràcia. De tant en tant, algun dels contendents queia abatut per una d'aquelles bales lumíniques errants. L'inconvenient d'aquelles pistoles làser, però, era el fet de disposar de munició inacabable. Podrien estar hores i hores en pugna i no finiria mai, a no ser que quedés cap més contrincant de l'altre bàndol per anihilar. Era una lluita verdaderament cruenta.
Tanmateix, un timbre eixordador donà per enllestida la batalla.
Tots els competidors, a corre-cuita, s'afanyaren a fugir de l'indret, sense importar que estiguessin a tret dels seus adversaris. LA treva s'alçava. L'hora del pati s'havia acabat.

Edgar Cotes i Argelich (Els híbrids minvants, 2017)











En la última Jornada ARC del microrrelato en catalán celebrada en Barberà del Vallès, Anna M. Muñoz y Jaume Macià complementaron el anterior donativo del libro Sentits (2º batx., Ed. Teide, 2023), que incluye 285 nanocuentos, con el libro de texto Pas i repàs: exercicis de llengua (Ed. Teide, 2022), que incluye 25 microrrelatos entre sus ejercicios (¡tranquilidad, tenemos el solucionario!).

¡Qué mejor que aprender una lengua mediante el microrrelato!

¡Muchísimas gracias!








*Jaume Macià.





*Anna M. Muñoz.



Jaume Macià i Guilà, catedrático de lengua y literatura catalana de secundaria y también de Escuela Oficial de Idiomas. Máster en didáctica de la lengua y la literatura por la UAB. Autor de artículos de investigación lingüística y didáctica en revistas especializadas, como también de artículos sobre temas de actualidad en prensa. Ha participado en libros de investigación didáctica, como La terminologia lingüística en l’ensenyament secundari (Ed. Graó), volumen codirigido con el Dr. Joan Solà (UB). Ha dedicado la mayor parte de su vida -como autor o coautor- a elaborar más cincuenta obras didácticas, sobre todo de libros de texto de lengua catalana para el bachillerato (publicados en las editoriales Teide y Barcanova), pero también programas informáticos para la enseñanza autónoma, como Faci’ls fàcils o Reforç de llengua. Como autor único, ha escrito alguna obra (como Lliguem mots!), pero la mayoría las ha firmado o bien formando equipo con Anna Maria Muñoz (como Ordit o Sentits), o bien con ella y algún(unos) otro(s) autor(es).

 


 

Anna Maria Muñoz i Morata, profesora de lengua y literatura catalanas en la enseñanza secundaria, es licenciada en Filología germánica y profesora de alemán en la Escuela Oficial de Idiomas de Sabadell (Barcelona). Conduce el Club de lectura en alemán de la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell. A parte de revisar textos de otros y de traducir (desde el alemán, el inglés, el francés o el italiano), comparte con Jaume Macià (y, a menudo, con otros escritores) la autoría de unas cincuenta obras didácticas para el aprendizaje del catalán, la mayoría en bachillerato.

 






La temporada de fantasmes

S'obre la temporada de fantasmes. El primer fantasma entra en un bar. El tipus que atén la barra li ofereix un whisky. Mai no vaig tenir la oportunitat de tastar la coca-cola, li diu el fantasma, molt trist. Però quan l'hi porten i mira de prendre-se-la, el líquid travessa la boira i vessa. Aviat començaran a ariibar els turistes i l'amo del bar vol tenir-ho net. Alhora, els fantasmes són la principal atracció per als clients. Els gustos, pensa l'home fastiguejat, cal donar-les-els en vida.

Ana María Shua (Minificciones, antología personal. 2016)
(Traducción al catalán de Anna M. Muñoz)





Fitxa bibliogràfica

Signatura 433 Mac
Autor Macià i Guilà, Jaume
Títol Pas i repàs : exercicis de llengua / J. Macià, A.M. Muñoz
Edició Primera edició
Publicació Barcelona : Teide, 2022
Descripció física 140 pàgines : il·lustracions en color ; 
                            29 cm + 1 solucionari
ISBN / ISSN 9788430754250
Matèria Català Problemes, exercicis, etc.
Autora secundària Muñoz i Morata, Anna M.


dimarts, 2 d’abril del 2024

ABRIL: "TALLER DE MICRORELAT ERÒTIC / MICRORRELATO ERÓTICO"

 





TALLER LITERARI:


Descripció: 
"TALLER DE MICRORELAT ERÒTIC: escriptura i cos en el 4rt gènere narratiu"


TALLER INTENSIU D'UNA SESSIÓ
Dissabte 20 d'abril de 9:30 a 14:30 hores.
Lloc: Sala Salvador Allende (Biblioteca Esteve Paluzie).
Docència: en castellà, a càrrec de l'escriptora, docent i filòloga Marisa Mañana Ekoro
Aforament: 16 places.
Gratuït
Inscripcions: lamicrobiblioteca@gmail.com937186866, whatsapp 676619662 o bé a la mateixa Biblioteca.

S'expedirà certificat d'assistència electrònic (mínim 80% d'assistència obligatòria).

L'abscència no justificada de les persones amb plaça assignada comportarà l'exclusió d'aquestes en següents activitats programades.








*Marisa Mañana 
(fotografia d'Isabel Waggeman).


(Programa del taller i biografia de la docent al final de l'entrada)




















TALLER LITERARIO:

Descripción: 
"TALLER DE MICRORRELATO ERÓTICO: escritura y cuerpo en el 4º género narrativo".



TALLER INTENSIVO DE UNA SESIÓN
Sábado 20 de abril de 9:30 a 14:30 horas.
Lugar: 
Sala Salvador Allende (Biblioteca Esteve Paluzie).
Docencia: en castellano, a cargo de la escritora, docente y filóloga Marisa Mañana Ekoro. 
Aforo: 16 plazas.
Gratuito
Inscripciones: lamicrobiblioteca@gmail.com937186866, 
whatsapp 676619662 o en la misma Biblioteca.



Se expedirá certificado de asistencia electrónico (mínimo 80% de asistencia obligatoria).

La ausencia no justificada de las personas con plaza asignada comportará la exclusión de estas en siguientes actividades programadas.








Marisa Mañana 
(fotografia de Isabel Waggeman).







PROGRAMA DEL TALLER:




Biografía:


Marisa Mañana es escritora y profesora de literatura y escritura. Nació en 1970 en Niefang, una ciudad de la región continental de Guinea Ecuatorial perteneciente a la provincia Centro Sur. A los diez meses de vida, sus padres emigraron a España con ella en un viaje en barco que duró diez días. Desde entonces, reside en Madrid. Tuvo la ocasión de volver a su país natal en 2010.

 

Fue alumna del Taller de Escritura de Madrid entre 1996 y 2003 y en 2007 se licenció en Filología Hispánica por la Universidad Autónoma de Madrid. Desde 2005 es profesora de escritura creativa —relato breve, novela, narrativa erótica entre otros— e imparte sus clases en clubes de lectura y talleres literarios en distintos espacios, anteriormente en la Red de Bibliotecas de Madrid y el Patronato de Cultura de Fuenlabrada, y hasta la actualidad en la Biblioteca de Móstoles Almudena Grandes, el Centro de Poesía Fundación José Hierro, la Escuela de Escritores, el Centro de Arte Dos de Mayo, el Espacio Afro y diversas librerías. Actualmente compagina su labor docente con la de escritora. Es socia de AMEIS, la Asociación de Mujeres Escritoras e Ilustradoras.

 

Tiene algunos artículos publicados, entre los que destacan «El relato erótico» para Triadae Magazine o «¿De qué hablamos cuando decimos “microrrelato”?», escrito para Ítaca Escuela de Escritura. Ha publicado reflexiones y relatos en diversas revistas antologías.

En 2022 publicó su primer libro Como nosotros con la editorial MilMadres, un conjunto de relatos reunidos bajo el lema «el erotismo de lo cotidiano».

 

En relación a la raza y al género, ha realizado talleres cuyo tema central es la mujer afro y la concienciación afro en lugares como Espacio Afro y Centro de Arte Dos de Mayo.

 

Le gusta leer en público: realizó una lectura dramatizada de Don Quijote de la Mancha junto al guitarrista clásico Javier Somoza (Garden of Geniuses, MUSEO CASA NATAL DE CERVANTES para el Museo-Hacienda León Tolstói, Yásnaia Poliana, Moscú). También le gusta cantar, pero no le queda tiempo.


divendres, 22 de març del 2024

ATURADA DEFINITIVA 2024 XIII EDICIÓ MICROCONCURS / PARADA DEFINITIVA 2024 XIII EDICIÓN MICROCONCURSO

 






Malauradament per assumptes jurídicoadministratius la XIII edició del Microconcurs de La Microbiblioteca queda paralitzada definitivament durant el 2024.

La Biblioteca i l'Ajuntament treballaran i faran el possible perquè la mateixa XIII edició es remprengui el gener de 2025.


Els microrelats enviats a concurs a la convocatòria mensual de gener de 2024 no es tindran en compte.


Agraïm la vostra comprensió.

La Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès seguirà oferint els seu servei d'informació i referència i la programació d'activitats vinculades al fons especialitzat del gènere microrelat.

Per qualsevol informació us podeu dirigir a la mateixa biblioteca en horari d'obertura, al telèfon 937186866 o a les adreces electròniques b.barberav.ep@diba.catlamicrobiblioteca@gmail.com i microconcursbarbera@gmail.com.











A nuestro pesar y por asuntos jurídicoadministrativos la XIII edición del Microconcurso de La Microbiblioteca queda paralizada definitivamente durante el 2024.

La Biblioteca y el Ayuntamiento trabajaran y harán lo posible para que la misma XIII edición se reemprenda en enero de 2025.


Los microrrelatos enviados a concurso en la convocatoria de enero de 2024 no se tendrán en cuenta.


Agradecemos vuestra comprensión.

La Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès seguirá ofreciendo su servicio de información y de referencia y la programación de actividades vinculadas al fondo especializado del género microrrelato.

Para cualquier información os podéis dirigir a la misma biblioteca en horario de apertura, al teléfono 937186866 o a las direcciones electrónicas b.barberav.ep@diba.catlamicrobiblioteca@gmail.com y microconcursbarbera@gmail.com.





dijous, 14 de març del 2024

DONATIU / DONATIVO: EINES DE MATAR

 






Josep Torrent i Pagès editors varen fer la donació a La Microbiblioteca d'un exemplar del llibre Eines de matar, presentat en el marc de la VII Jornada ARC del Microrelat en Català, moltes gràcies!


Josep Torrent i Alabau (Bellcaire d'Empordà, 1956) és escriptor i durant anys va ser cap de la policia municipal d'Olot, cosa que li va permetre augmentar el nivell de realisme de les seves novel·les policíaques. Va començar escrivint llibres per infants i joves, sovint amb un component històric.  

Alguns dels seus contes i microrelats s'han traduït a l’anglès, cors, occità, bretó i euskera. També ha escrit el guió de la pel·lícula 1212 any de la Croada.

Ha rebut diversos premis , entre ells el Ramon Muntaner de novel·la juvenil per Abans de la batalla, els premis de contes Víctor Mora per Fotons apaivagats i el Montserrat Roig per Tot aplicant la llei, els XVIII i XX Premi Ferran Canyameres de novel·la per La Mirora mata els dimarts i per Detalls culinaris, respectivament i el Premi Memorial Agustí Vehí de novel·la negra per La sang és més dolça que la mel.

Ha publicat dos llibres de microrelats, Fum, pedres, miralls (Quadrivium, 2007) i Eines de matar (Pagès editors, 2023).







Misteri

L'assassí (lògicament) assassinava en secret. Els familiars de les víctimes no van voler fer mai cap declaració. L'hermetisme de la policia era total. El jutge, des del primer moment, va decretar el secret de sumari. La premsa sabia tan poc, que no s'atrevia a publicar res.
Va passar, realment?
El què?

Josep Torrent









*Josep Torrent.



Josep Torrent y Pagès editors realizaron la donación a La Microbiblioteca de un ejemplar del libro Eines de matar, presentado en el marco de la VII Jornada ARC del Microrelato en Catalán, ¡muchas gracias!


Josep Torrent i Alabau (Bellcaire d'Empordà, 1956) es escritor y durante años fue jefe de la policía municipal de Olot (Girona), lo que le permitió aumentar el nivel de realismo de sus novelas policíacas. Empezó escribiendo libros infantiles y juveniles, a menudo con una componente histórica.  

Alguno de sus cuentos y microrrelatos han sido traducidos al inglés, corso, occitano, bretón y euskera. También ha escrito el guión de la película 1212 any de la Croada.

Ha recibido diversos premios , entre ellos el Ramon Muntaner de novela juvenil por Abans de la batalla, los premios de cuentos Víctor Mora por Fotons apaivagats y el Montserrat Roig por Tot aplicant la llei, los XVIII y XX Premi Ferran Canyameres de novela por La Mirora mata els dimarts y por Detalls culinaris, respectivamente y el Premi Memorial Agustí Vehí de novela negra por La sang és més dolça que la mel.

Ha publicado dos libros de microrrelatos, Fum, pedres, miralls (Quadrivium, 2007) y Eines de matar (Pagès editors, 2023).







Biblioteca a judici

-Té la paraula el ministeri fiscal.
-Amb la vènia, senyoria. Demostraré que la biblioteca La Bòbila, especialitzada en novel3la negra, és la responsable de molts crims comesos a tot el país al llarg de les darreres dues dècades.
L'advocat defensor somriu perquè sap que la seva defensa serà contundent. La biblioteca està especialitzada en el gènere negre i policíac. Demostrarà que a les novel·les gairebé sempre la policia resol els crims i no només demanarà l'absolució de la seva clienta, sinó que aprofitarà per a demanar una medalla del departament d'Interior.

Josep Torrent



Biblioteca a juicio

-Tiene la palabra el ministerio fiscal.
-Con la venia, señoría. Demostraré que la biblioteca La Bòbila, especializada en novela negra, es la responsable de muchos crímenes cometidos en todo el país a lo largo de las últimas dos décadas.
El abogado defensor sonríe porque sabe que su defensa será contundente. La biblioteca está especializada en el género negro y policíaco. Demostrará que en las novelas casi siempre la policía resuelve los crímenes y no solamente pedirá la absolución de su clienta, si no que aprovechará para solicitar una medalla del departamento de Interior.

Josep Torrent (traducción del catalán de A. Guri)






Fitxa bibliogràfica

Signatura N Tor
Classificació 833.4"20"
Autor Torrent, Josep
Títol Eines de matar / Josep Torrent
Edició Primera edició
Publicació Lleida : Pagès Editors, 2023
Descripció física 201 pàgines ; 23 cm
Col·lecció Lo Marraco. Negre ; 33
ISBN / ISSN 9788413034065
Matèria Microrelats











dilluns, 11 de març del 2024

QUIMERA 483: F. JAVIER CANO SANTA BÁRBARA

 




Dins la secció "Los pescadores de perlas" del número 483 (març) de la revista Quimera, podem llegir els microrelats inèdits de F. Javier Cano Santa Bárbara (Soria, 1978), enginyer de professió i escriptor de microrelats. Ha estat finalista de varis concursos del gènere com Relatos en Cadena i La Microbiblioteca. Ha aparegut en diverses antologies en paper o digitals, entre d'altres Equilibristas. Nuevos autores del microrrelato español (Trea, 2023. Edició de Ginés S. Cutillas), Historias mínimas (Dendro Ediciones, 2020), Mundo iracundo (Editorial Microficción). Acaba de publicar el seu primer llibre de microrelats Por la vida rápida (Editorial Nazarí, 2024).


 
Ja hi ha disponible el número de la revista a la Biblioteca Esteve Paluzie







*F. Javier Cano Santa Bárbara.


Dentro de la sección Los pescadores de perlas del número 483 (marzo) de la revista Quimera, podemos leer los microrrelatos inéditos de F. Javier Cano Santa Bárbara (Soria, 1978), ingeniero de profesión y escritor de microrrelatos. Ha sido finalista de varios concursos del género como Relatos en Cadena y La Microbiblioteca. Ha aparecido en diversas antologías en papel o digitales, entre otras Equilibristas. Nuevos autores del microrrelato español (Trea, 2023. Edición de Ginés S. Cutillas), Historias mínimas (Dendro Ediciones, 2020), Mundo iracundo (Editorial Microficción). Acaba de publicar su primer libro de microrrelatos Por la vida rápida (Editorial Nazarí, 2024).



Ya está disponible el número de la revista en la Biblioteca Esteve Paluzie












Hoja de servicios

Nos divertíamos con espadas de madera a la salida del colegio y disparábamos pistolas de agua en el río. En el salón de casa batallábamos para derribar el mayor número de soldaditos y los domingos nos dejábamos la paga en los recreativos, en una máquina de matar marcianos. Hasta hace unos días, éramos incapaces de acostarnos sin una buena guerra de almohadas y cosquillas. Esos es todo lo que sabíamos antes de llegar a esta trinchera.

F. Javier Cano Santa Bárbara







Fitxa bibliogràfica

Signatura R 80 Qui
Classificació 80(05)
Títol Quimera : revista de literatura
Publicació Mataró : Ediciones de Intervención Cultural, 1980-
Periodicitat Mensual
Descripció física Il. ; 28 cm
Descripció física N. 1 (nov. 1980)-
ISBN / ISSN 0211-3325
Matèria Literatura Revistes